Vragen

faq

Hoe kom ik aan de juiste D.O.P.

waar kan ik terecht voor meer info?

Voor vragen t.a.v. tegels kunt u altijd een mail sturen naar info@eurocaro.be. Wij zullen trachten u vragen zo spoedig mogelijk te antwoorden. Veel voorkomende vragen zullen wij regelmatig op onze website plaatsen

Hoe betegel ik het best een oude plankenvloer?

- Eerst en vooral de stabiliteit van de oude vloer controleren (verticale bewegingen)
- Eventueel losse stukken terug vastschroeven
- Oude vernis afschuren en stofzuigen
- Gronderen met bvb. weber.prim bond
- Ontkoppelingsmat plaatsen, vb. weber sys flex

Wanneer primer op gipsgebonden ondergrond gebruiken?

Behoudens specifieke richtlijnen van de fabrikant of het gebruik van een gipsgebonden tegellijm, dient men het best (droge) gipsbepleisteringen van een aangepaste primer te voorzien (vb. weber.prim tac)

Wanneer cementsluier-verwijderaar gebruiken?

Ten vroegste 2 weken na de voegwerken kan dergelijk product ingeschakeld worden. Om de voegresten op de tegels te verwijderen, wordt Lithofin KF Cementsluier-verwijderaar sterk aanbevolen. De inwasprocedure wordt u stapsgewijs door onze medewerkens uitgelegd.

Ik krijg mijn keramiekvloer niet schoon. Wat kan ik doen?

Er kan altijd na de plaatsing nog een flinterdun onzichtbaar cementlaagje op uw tegels aanwezig zijn. Indien uw vloer met bepaalde zepen reeds werd gereinigd, kan het zijn dat het vuil zich in deze cementsluier vast heeft gezet. Beste is eerst uw vloer eens grondig reinigen met Lithofin Intensiefreiniger, vervolgens met KF Cementsluier-verwijderaar de cemenfilm oplossen. Daarna raden wij aan voor het wekelijks onderhoud de ontvettende en niet-laagvormende Lithofin FZ Onderhoudsreiniger te gebruiken.
Al deze producten zijn bij ons te verkrijgen, samen met de nodige gebruiksrichtlijnen.